vrijdag 3 juni 2011

Donderdag 2 juni, toeristische trekpleisters in Kansas

Vanmorgen na de briefing om 11.00 uur in de wagens gestapt en naar Cawker City gereden. In dit stadje hebben ze de grootste bol touw van de wereld. natuurlijk moesten enkelen hier in klimmen.
Er werdt zelfs een " planking" op uitgevoerd door een van de heren, terwijl een van de dames er een foto-shoot van maakte.
Na Cawker City door naar Lucas, Kansas. Hier bezochten we een huis dat de naam " Garden of Eden" draagt. De eigenaar (reeds lang overleden) heeft zowel het huis als de omliggende tuin eigenhandig gebouwd en hiervoor uitsluitend grote kalksteen blokken en beton gebruikt. De standbeelden in de tuin weerspiegelen zijn kijk op de wereld zoals die zou moeten zijn. het geheel is gebouwd in het begin van 1900 toen de eigenaar al ruim 70 jaar was. Hij heeft er +/- 10 jaar over gedaan en is gestorven op de hoge leeftijd van 94 jaar.
Naast dit huis woont een vrouw die een eigen museum heeft van de "grootste verzameling van de kleinste replica's van de grootste gebouwen en monumenten in Amerika". Een van de objecten is een bal gemaakt van alleen maar plastic materiaal.
Een van onze chauffeurs heeft, vanuit de auto, met verbazing zitten kijken waar wij allemaal foto's van liepen te maken.
Morgen de briefing weer om 10.00 uur.

Groetjes Ditta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten