zaterdag 4 juni 2011

Vrijdag 3 juni, richting westen

Tegen 12.00 uur, na de brunch, zijn we richting het westen gereden. Ons doel was de grens tussen Kansas en Colorado. Jammer, we hebben ons doel niet gehaald. De verwachtte buien die daar zouden ontstaan zijn in een latere voorspelling ineens verdwenen.
In plaats daarvan zijn we naar een afgelegen stuk in Kansas gereden om de "Monument Rocks" te gaan bekijken. Deze rotsen zijn van een poreus soort kalksteen en zijn de enige rotsen in een verder vlak stuk land van Kansas. De temperatuur bij de rotsen lag tegen de 95 graden Fahrenheid (wat neerkomt op een 35 graden celcius). De lucht was erg droog, wat de temperatuur dragelijk maakte.
Ondanks de droogte en de warmte in de regio van de rotsen, zijn er wel dieren te vinden. Er zijn kleine hagedissen, in het open veld (bomen zin vrij zeldzaam in dit gebied) vind je Spronghorns (een soort antilope), konijnen, prairie-honden en slangen.
Onder de overhangende gedeelten van de rotsen zelf nestelen zwaluwen. De nesten worden gemaakt van modder en speeksel en randje voor randje aan elkaar en tegen de rots "geplakt". Op deze manier zijn de vogels relatief veilig voor de jagers van de prairie.Na de bezichtiging en de nodige foto's kreeg de tour-leiding het idee om het dinner te gaan gebruiken in een restaurant dat luistert naar de naam' The Big Texan". Een probleem, deze keten staat vooral in Texas. Gekozen werd voor het filiaal in Amarillo, wat voor ons betekende dat we een autorit van 5 uur voor de boeg hadden. Het was een erg lange rit!
Morgen de briefing om 10.00 uur

Groetjes Ditta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten