woensdag 25 mei 2011

Dinsdag 24 mei, nr 2 is binnen.

Na een (eigenlijk best wel korte) nachtrust, vanmorgen om 10.00 uur verzamelen en ontbijten.
Voor het ontbijt is er nog heel even tijd voor wat ontspanning terwijl de tourleiders (Charles en Georges) nog even de weerkaarten doornemen.
Om 12.00 uur gaan we op weg, over de Intertate 35 naar het noorden van de staat.
Na een korte tussenstop bij een tankstation, gaan we om 14.00 uur op weg richting Kingfischer county. Een goed uur later draaien we richting het westen bij Okeene.
Inmiddels hebben we al een veelbelovende bui op het oog, waaronder zich een " walcloud" aan het vormen is.
Deze walcloud probeert het een paar keer om een tornado te produceren maar trekt de tuba toch steeds weer terug.
Net buiten Fairview is het dan toch eindelijk raak en kunnen we een " rope-tornado" op de foto zetten.
Inmiddels komen de berichten van een grote "wig-tornado" ten zuid-westen van Oklahoma binnen.
Snel springen we in de wagens en gaan we proberen om de tornado te onderscheppen. De afstand is ver, maar de tornado is op de grond en blijft daar ook.
We rijden naar de oostkant van de buienlijn maar komen in zeer zware regen terecht en kunnen op een veilige manier niet in de buurt van de tornado komen.
Uiteindelijk wordt er door de tour-leiding besloten om buiten de regen om naar het Oosten te rijden om een andere bui in de lijn te onderscheppen.
Het lukt ons wel om de "walcloud" te vinden maar deze dreigt recht over ons heen te komen en we snellen naar een veiligere plaats. De betreffende bui zakt tijdens onze wilde rit in elkaar en valt uiteen.
Inmiddels is het 20.00 uur in de avond en we stoppen de chase. Na wat gegeten te hebben bij een A) chinees en B) de Pizza hut (de beide restaurants liggen naast elkaar en de groep splitst zich op) rijden we door naar Henryetta waar we inchecken in een Super 8 motel.
Het is, nu ik dit zit te schrijven, alweer 00.30 uur. Morgen om 10.00 uur weer verzamelen voor een nieuwe dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten