dinsdag 31 mei 2011

Maandag 30 mei, bijna......

Veel gereden vandaag. De voorspellingen zagen er goed uit, we hoefden alleen maar een "stukje" naar get zuiden af te zakken. We begonnen in Sioux Fall, South Dakota en eindigden uiteindelijk in O'Neil, Nebraska dicht bij de grens met Kansas.

Eerst hebben we de dam in de Mississippi bezocht, we moesten er toch overheen dus zijn maar even gestopt voor een paar foto's. Ze waren volop aan het spuien.
Doorgereden om de buien te onderscheppen.
Bij het stadje Atkinson stonden we te wachten tot de wall-cloud een slurfje zou gaan vormen, maar kregen we "slechts" een "gustnado" vanwege de "Rearflank Downdraft" de sterke neerwaardse luchtstroming vanuit de bui. Vreemd genoeg is deze gustnado door een brandweerman gerapporteerd als een tornado.
Toen we de Gustnado zagen zijn we weer in de wagens gesprongen om te proberen om de bui voor te komen. Dat is niet helemaal gelukt, we kwamen in de hagel terecht en kregen hagelstenen op de wagen van +/- 10 cm!!!(baseball-sise) Op een moment tussen 2 buien in heeft Charles iedereen de motoren wan de wagens laten uitzetten en was er heel duidelijk "hail-roar" te horen. Twee tellen later vluchtte iedereen de wagens in vanwege die hagel.(gelukkig "normaal" formaat)

De buien hebben we niet meer kunnen inhalen. De snelheid van de buien was +/- 45 mijl per uur wat neerkomt op +/- 70 km p/u.
We overnachten in een motel in O'Neil Nebraska.Voorzover als het er nu naar uitziet, wordt het morgen een "down-day". De stormen die er zijn zitten zover naar het zuiden dat dat voor ons niet te doen is. Zeker ook omdat de dag daarna de voorspellingen voor Kansas en Nebraska weer gunstig zijn.

Groetjes Ditta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten