dinsdag 24 mei 2011

maandag 23 mei, BINGO!!!!!

Vanmorgen vanuit Tulsa, na een stevig ontbijt bij "Dennie's" richting het NW van Oklahoma gereden.
Bij een benzinestation bij Edmond even een korte tussenstop om de weerkaarten goed te bekijken en vervolgens door naar het Noorden waar een gebied ligt dat net wordt opgeschaald van Tornado-warning naar tornado-watch.Er komen al berichten binnen van gespotte tornado's uit dat gebied.
De temperatuur is inmiddels opgelopen naar een benauwde 90 F wat voor ons +/- 33 C is.
De door ons gevolgde bui opikken we op tussen Kingfischer en Watonga. Na Watonga gaat het weer richting noorden.
Net als we Okiini zijn gepasseerd zien we veelbelovende wolkenstructuren. De auto's gaan aan de kant en iedereen "vliegt" eruit met de camera in de hand.
En we hebben geluk, HET IS RAAK!!!Iedereen gaat uit z'n dak. De "high five's" zijn niet weg te krijgen.
Iedereen is gelukkig, ook met het feit dat deze tornado (al is hij niet lang aan de grond en ook niet volledig gevormd) zich boven vlak gebied bevindt.
Na het optrekken van de tornado en het regenfront dat rapido dichterbij komt, vertrekken we van deze plaats. We rijden naar Alreno om een tweede roterende bui op de foto te zetten.
Deze bui produceerd geen tornado, al doet hij wel een poging daartoe.

Hierna rijden we terug naar Oklahoma. Het plan is om daar een steakhous op te zoeken en te gaan eten. Het is inmiddels 19.00 uur en het ziet er naar uit dat de buien uitdoven.
We hebben het steakhous aan de binnenkant gezien, maar er niet gegeten. Nog terwijl het personeel in allerijl bezig is om tafels bij elkaar te zetten en klaar te maken komt het bericht dat er nog 1 bui aan het activeren is net noordelijk van Oklahoma. nagestaard door het verbaasde personeel rent iedereen de zaak uit en springt in de wagens.
Snel naar het noorden! Net buiten Oklahoma komen we in de regen terecht en zien al snel geen hand meer voor ogen. We hebben wel een uitzakking gezien maar die zit volop in de regen.
We keren om en strijken om 21.15 uur neer in een ander restaurant aan de rand van het meer.In het eerste restaurant durven we ons eigenlijk niet meer te laten zien.

Groetjes Ditta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten